VAN KROON TOT KLIKGEBIT: IMPLANTOLOGIE IN Tilburg

Neem contact op

Gaan bewegingen van de mond bij bijvoorbeeld eten en drinken niet meer zonder pijn, zelfs na een kleine ingreep van onze tandarts? Bij Tandheelkundig Centrum Wilborts BV kun je terecht voor een implantaat. Deze behandelingen voeren onze tandartsen uit in de praktijk in Tilburg, of op de locaties in Hilvarenbeek en Vlijmen.

De MOGELIJKHEDEN van IMPLANTOLOGIE

Een uitstekende oplossing voor problemen met je gebit is een implantaat. Dit is een kunstwortel die in het kaakbot wordt geschroefd. Een implantaat heeft als doel om de werking van de natuurlijke wortel over te nemen. Op deze wijze vormt een implantaat een perfecte basis voor het plaatsen van een kroon, brug of overkappingsprothese. Maar welk soort implantaat is voor jouw gebit de beste oplossing?

Implantaten

De meeste kronen en bruggen zijn gemaakt van metaal (titanium) en krijgen als finishing touch een tandkleurige keramieklaag. Een mooi en vooral lichaamsvriendelijk alternatief is een keramische implantaat. Zo blijft je mond metaalvrij. De implantaten (titanium of keramisch) worden naar gelang je gebitsprobleem voorzien van een kroon, brug of klikgebit.

Kroon op implantaat

Een ongelukje gehad en mis je één tand? Dan plaatsen we een implantaat met kroon. Deze behandeling wordt ook wel ‘enkeltandsvervanging’ genoemd.

Brug op implantaat

Een implantaatgedragen brug is de beste oplossing wanneer je meerdere tanden of kiezen mist. Je merkt niet eens dat er een kunsttand in je mond zit: het resultaat voelt als je eigen tanden en ziet er ook natuurlijk uit.

Klikgebit

Een klikgebit is de verbeterde versie van een kunstgebit. Het is een overkappingsprothese op een implantaat. Het voordeel hiervan is dat het klikgebit – in tegenstelling tot een kunstgebit – niet los komt te zitten.

Botaugmentatie

Voor een succesvolle plaatsing van implantaten moet er voldoende kaakbot aanwezig zijn. Met een specifieke behandeling zorgen we ervoor dat er voldoende bot op de juiste plaats aanwezig is, zodat de implantaat goed geplaatst kan worden.

MEER INFORMATIE OVER KRONEN EN BRUGGEN

Wil je meer informatie over de voordelen van implantaten of direct een afspraak plannen met een van onze tandartsen? We voeren de behandelingen uit in onze praktijk in Tilburg, Hilvarenbeek en Vlijmen.

Een afspraak maken